Hitro, varno, dostopno
in okolju prijazno
Gradnja iz križno lepljenih plošč

Najvišji standard gradnje

CLT je kratica za gradbeni material oz. leseni polizdelek – križno lepljeno ploščo. Izvedba objektov v CLT tehnologiji predstavlja trenutno najvišji standard lesene montažne gradnje. Vsi nosilni konstrukcijski elementi so izrisani v 3D tehniki in vnaprej izdelani v tovarni. Potresna in požarna varnost sta bistveno večji kot pri klasičnih skeletnih ali okvirnih sistemih lesene montažne gradnje. Poleg tega CLT tehnologija omogoča bistveno višje objekte, kar je tudi glavni razlog za porast uporabe CLT tehnologije po svetu.

posebna, kot ste vi

Hiša po vaši meri

Tudi vi svojo družino opisujete s »… skratka, mi smo nekaj posebnega«? Niste edini. Vsaka družina ima svojo tradicijo in navade, ki jo delajo zanimivo in edinstveno. Takšne so tudi naše hiše – načrtovane in grajene po meri. Ker pri Alfa Naturi ne verjamemo v tipske hiše, se naši hiši ni treba prilagajati, ampak se popolnoma prilagodi vam. Več posebnih in zanimivih želja imate, bolj posebna in zanimiva bo vaša hiša. Pisana vam na kožo, kot da je bila z vami že ves čas, samo vedeli niste, da je tam.

Celostna rešitev

Od ideje do vselitve

Razlike med idejo in končano hišo so pogosto prevelike. Ravno zato se pri Alfa Naturi že od začetka posvetimo iskanju pravih tehničnih rešitev in konstrukcijskih detajlov. Ne glede na to, ali idejni projekt pripravijo naši arhitekti ali zunanji sodelavci, zagotovimo, da je končana hiša čimbolj zvesta uresničitev prvotne zamisli. Da gradnja poteka čim bolj gladko, pred začetkom skrbno uskladimo načrte, vse spremembe pa ažurno potrjujemo. Tako vam ob zaključku gradnje predamo hišo, ki hitro postane vaš dom.

Prilagodljivost prostoru in vašim željam

Sodoben življenjski slog prinaša prilagodljiv urnik, specifične zahteve ter unikatne potrebe posameznikov in družin. Temu trendu sledimo tudi pri Alfa Naturi, kjer vsako hišo v celoti prilagodimo investitorju oz. naročniku. Vsak naš projekt se začne na parceli oziroma lokaciji bodoče gradnje, z željami naročnika in analizo najboljših pogledov. Te so temelj za prve ideje in načrte.

slika | vizualizacija

Pozornost do detajlov

Da ob vselitvi ni neprijetnih presenečenj, natančno usklajujemo najmanjše detajle v vseh fazah projektiranja in gradnje. Poleg pravilne izbire materialov je bistvena tudi ustrezna vgradnja. Izkušnje, uporaba preverjenih materialov in pozornost do detajlov nam omogočajo, da vsak, še tako zahteven projekt izvedemo skladno z željami naročnika in najnovejšimi smernicami kakovosti.

slika | končni objekt

Alfa Natura

Strokovnjaki za leseno gradnjo

Podjetje Alfa Natura je nastalo leta 2011, ko na slovenskem tržišču še ni bilo ponudnika celostnih storitev gradnje s CLT tehnologijo. Takrat pogumna odločitev se je izkazala za korak v pravo smer. V zadnjih letih se je sodobna lesena gradnja iz marginalne tehnologije prelevila v trend prihodnosti. Pri Alfa Naturi bogate izkušnje združujemo z vrhunskim znanjem projektiranja in gradnje z lesom.

Pri gradnji aktivno sodelujemo s tehničnimi rešitvami in detajli. Ponosni smo, da družinske hiše in javni objekti Alfa Natura ne glede na to, ali smo jih zasnovali sami ali v sodelovanju z drugimi arhitekti, odražajo naš pristop, kjer je vsaka faza enako pomembna ‒ od ideje, pridobitve gradbenega dovoljenja in načrtovanja do izvedbe objekta, reševanja detajlov in predaje objekta naročniku.

V  podjetju veliko časa in pozornosti namenjamo raziskovanju novih idej in konceptov na področju uporabe lesa v gradbeništvu. Pridobili smo štiri EU certifikate odličnosti za področje inovativne uporabe naravnih materialov v gradbeništvu ter energetske učinkovitosti pri rabi naravnih materialov – potrditev, da naše dosegajo rešitvo na najvišjo strokovno in kakovostno raven.

Alfa Natura hiša iz zraka

Vaše želje in zamisli so za nas izzivi. Spoznajte nas