Lesena soseska v Stražišču

Ob robu Kranja, natančneje v Stražišču in v neposredni bližini Jošta in Šmarjetne gore raste ena izmed najbolj zelenih stanovanjskih sosesk pri nas. Gradnja trinjastih stanovanjskih hiš
velikosti med 140,0 in 170,0 neto kvadrature definira gabarite celotne soseske. Poleg popolne lokacije na robu naselja v bližini šole in vrtca ter z enostavnim dostopom do bližnjih vzpetin in travnikov, je tudi sistem gradnje trajnosten. Vsi objekti so oz. še bodo grajeni v sistemu križno lepljenega lesa – trenutno sistem gradnje z najboljšim ogljičnim odtisom – les namreč ob svoji rasti porablja ter kopiči CO2, skupaj v obeh procesih, kar nekaj manj kot 800kg CO2/m3. Pri masivnih lesenih objektih je uporabljenega lesa kar za cca. 65% več kot pri skeletnih montažnih objektih – tako se za uporabnika zagotovi vrhunska kakovost pri statičnih, zvočnih in energetskih lastnostih samih hiš.
Več informacij o soseski si poglejte na https://www.soseska-strazisce.si/ lahko pa tudi pokličete na 051 320 700 ali 031 78 68 58, kjer vam bomo z veseljem odgovorili na morebitna vprašanja.